Koop jouw droomauto

Jij wil een nieuwe auto! Dat weet ik, onder andere, omdat je op dit artikel hebt geklikt. Dus, een nieuwe auto. Heb je al iets op het oog? Een mooie renault traffic, wellicht, of een Opel vivaro als je in een wat wildere bui bent? Maar voordat je nu halsoverkop je droomauto koopt… hoe kies je nu de beste auto voor jou, en niet alleen de auto die je het mooist vindt en waar je het meest mee kan pochen bij je vrienden? Dát is de echte vraag; lees hier het echte antwoord. 

 

Behoeftedingen 

 

De wens voor een nieuwe auto komt negen van de tien keer uit een behoefte. Wie weet is je huidige auto het aan het opgeven, heb je net je rijbewijs gehaald en genoeg gespaard of ga je je gezin uitbreiden en werkt je sportauto niet met die behoefte aan ruimte. Wat het ook is; bedenk je eens wat voor behoeften er allemaal vasthangen aan je auto. Rij je ermee naar je werk? Gebruik je hem om je kinderen naar school te brengen, of geef je elke dag je partner een lift? En hoe belangrijk vind je dingen als duurzaamheid en prijs/kwaliteit verhoudingen? Net zoals bij ieder ander gebruiksvoorwerp moet je bij een auto in eerste instantie niet kijken naar het glimmende uiterlijk (geheimpje; ze glimmen allemaal als je ze oppoetst) maar naar in hoeverre de auto voldoet aan wat jij nodig hebt. Een ruime, duurzame lift naar werk; een auto om comfortabel lange afstanden mee af te leggen elke zomer met een partner naast je en drie kinderen en een hond achterin; dat zijn al twee hele andere auto’s. De korte vraag; wat heb jij nodig van je auto? 

 

Geldzaken 

 

En dan nu hetgeen waar wij Nederlanders om de een of andere reden niet graag over praten; geld! Yep, we gaan het er hier toch over hebben. Hoe zeer kan jij je nieuwe auto wel of niet betalen? Het is belangrijk om te onthouden dat een auto niet een éénmalige afrekening is, geen pay & go, maar een investering die dingen van je zal blijven vragen. Benzine en wegenbelasting natuurlijk, maar ook onderhoud mochten er dingen misgaan en meer van dat soort dingen. Onthoud dus; een auto betaal je niet één keer, maar keer op keer. 

 

Een nieuwe auto is dus tof, maar is al helemaal tof als je er goed over nadenkt. Rij ze!

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven