Een fijne slaapplek voor je puppy

Heb je sinds kort een puppy thuis? Dan zijn er een aantal dingen om te regelen. Eén van de eerste dingen die je thuis moet hebben is een goede slaapplek voor de hond. Puppy’s hebben namelijk nog heel veel rust nodig en slapen ongeveer 18 uur per dag. Dit zorgt ervoor dat de puppy groeit en de prikkels van de dag verwerkt. Wanneer je de puppy voor het eerst thuisbrengt, kan het goed zijn dat hij snel in slaap valt. Zorg er daarom voor dat je een fijne slaapplek creëert voordat de pup zijn nieuwe huisje komt bezoeken. Wat is de beste slaapplek voor jouw pup? In dit blog schrijf ik daar meer over.

Waar?

Voordat je een hondenmand (of iets anders) gaat kopen, is het belangrijk om goed te kijken waar in huis je hond het best kan slapen. Zorg ervoor dat hij hier veilig, rustig en alleen kan liggen om goed tot rust te kunnen komen. Verder is het fijn als de slaapplek een zachte ondergrond heeft, niet te koud of warm is en niet vochtig is.

Bench

Een bench kan een goede eerste plek zijn om te slapen voor een hond, als je hem wil leren alleen te slapen. Daarnaast leer je hem zo zindelijk te worden, omdat hij zijn slaapplek zo lang mogelijk schoon moet houden. Een bench moet een veilige plek zijn voor de hond, waar hij zich rustig kan terugtrekken. Het is dus niet de bedoeling dat je de hond voor straf in de bench opsluit. Zorg ervoor dat de bench een bench hoes of deken heeft, zodat het comfortabel ligt voor de pup.

Hondenmand

De hondenmand is misschien wel de meest bekende slaapplek voor honden. Door de rand kan de hond lekker geborgen liggen en voelt hij zich snel veilig. Er bestaan hondenmanden met een zelf verwarmende functie, hondenmanden met Memory Foam (een vulling die zich aanpast aan de vorm en lichaamstemperatuur van de hond) en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hondenkussen

Ook kussens zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Het voordeel aan een hondenkussen is dat hij erg comfortabel ligt voor de hond en lekker warm is. De kussens zijn ook verkrijgbaar met zelf verwarmende functie of Memory Foam. Je zou ook nog een hondenmand kunnen combineren met een kussen. Op die manier ervaart de hond wel de geborgenheid door de rand van de mand, en ligt hij extra comfortabel door het warme kussen.

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven