Je relatie gezond houden

Misschien zit je al een tijdje in een stabiele relatie en voel je je nog steeds zoals de eerste dag dat jullie elkaar zagen. Super gelukkig en verliefd, en dat wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk zo houden. Maar hoe houd je je relatie nou leuk en gezond? In sommige gevallen gaat dit automatisch maar in de meeste gevallen zal er op een gegeven moment wel wat werk aan de winkel zijn om dit tot stand te houden.

Waar te beginnen?

Het hebben van een relatie kan één van de mooiste dingen zijn op aarde. Alleen het gevaar is dat je relatie in een sleur raakt… Dat ruzies dagelijks op het menu staan…En jij je niet meer geliefd voelt door je partner… In elke relatie komen ruzies en conflicten voor. Dat is goed want ze hebben een belangrijke functie: in ruzies en conflicten komt naar voren waar ieders grenzen, voorkeuren en irritaties liggen. Wanneer je daar geen zicht op hebt, is het niet goed mogelijk compromissen te sluiten die stand houden. Een relatie bestaat nou eenmaal uit geven en nemen en blijf dit ook onthouden. Het is logisch dat je je ergert aan het feit dat je man wéér de wc bril niet naar beneden heeft gedaan nadat je dit al 100 keer hebt gezegd. Maar hou jezelf rustig en denk bij jezelf na, is dit nou echt zo erg? Of stel ik me een beetje aan. En een andere belangrijke tip: Respecteer de mening van je partner, ook al vind je het grote nonsens, dom, of van minder waarde dan je eigen mening. Laat je partner in zijn of haar waarde. Want ook al hebben jullie al 10 jaar een relatie, dit betekent echt niet gelijk dat jullie altijd dezelfde mening moeten delen.

De volgende stap

Als jullie er beide van overtuigd zijn dat dit het is dan is het tijd voor een volgende stap. Hierbij kan je denken aan samen wonen, trouwen of nadenken over kinderen. Samen wonen is bij de meeste relaties de logische volgende stap. En gaan jullie dan voor een huurhuis of een koophuis? In het geval van een koophuis is 9 van de 10 keer een hypotheek nodig. En dan is natuurlijk ook nog maar de vraag: Hoeveel kan ik lenen? Kijk eens op Hypotheekrente.nl voor alle informatie over het nemen van een hypotheek en alles wat daar bij komt kijken.

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven