Goedkope groene zakelijke energie – bestaat dat?

Het aantal mensen in Nederland dat duurzaamheid belangrijk vindt groeit ieder jaar. Dat is onder andere te zien in het aantal bedrijven dat in ons land flink aan het vergroenen is. De kans is groot dat jij als ondernemer best over wilt stappen op een duurzame bedrijfsvoering, maar dat je bang bent dat je daar veel geld voor neer moet leggen. Gelukkig is er een aantal tips om geld te besparen op je groene zakelijke energiecontract. Wist je bijvoorbeeld dat je door zakelijk energie vergelijken al een heel eind komt? In dit artikel lees je meer over goedkope groene stroom voor je bedrijf.

Geld besparen door energie vergelijken

Wat veel ondernemers niet weten, is dat ze geld kunnen besparen op hun energiecontract door regelmatig te energiecontracten met elkaar te vergelijken. Het maakt hierbij niet uit of je kiest voor kleinzakelijk energie vergelijken of energie vergelijken grootzakelijk – in beide gevallen ben je goedkoper uit. Hoe dat precies zit? Simpel: energiebedrijven stunten altijd met hun prijzen voor nieuwe klanten. Door ergens te blijven hangen, en dus geen gebruik te maken van zo’n aanbieding, profiteer je daar nooit van. Reken er maar op dat je altijd ergens anders een goede deal kunt sluiten, ook wanneer je eigen contract al goedkoop lijkt. Kort samengevat helpt het dus vooral om aan de slag te gaan met energie vergelijken wanneer je over mag stappen. Geen actie ondernemen is altijd duurder, dus wil je geld besparen op je zakelijke energie? Dan weet je in ieder geval wat je nu moet doen: vergelijken én overstappen.

Pak het bedrijfspand aan en vergroen

Een andere stap die je kunt nemen, is het bedrijfspand waarin je werkt aanpakken. Veel, met name oude, gebouwen beschikken namelijk niet over voldoende isolatie. Dat is niet alleen zonde voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Om een ruimte goed warm te houden, moet je in zo’n geval namelijk flink stoken. Investeer daarom in goede isolatie zodat je uiteindelijk minder geld kwijt bent aan je zakelijke energierekening. Kijk hierbij naar de isolatie van je ramen, de muren, de vloeren en het dak. Het kan wat dit betreft niet goed genoeg geïsoleerd zijn! Bekijk ook eens de mogelijkheden van een slimme meter. Daarmee kun je namelijk een heel energieplan maken, waarbij je een programma instelt op wanneer er wel en wanneer er niet iemand aanwezig is. Met een slimme meter krijg je een beter inzicht in je energieverbruik en zo ook in de kosten ervan. Aan de hand daarvan gaan de meeste mensen vervolgens minder energie verbruiken wat ook weer beter is voor het milieu en voor je portemonnee.

Schaf zakelijke zonnepanelen aan

Over groene zakelijke energie gesproken: naast het afsluiten van een groen energiecontract en bezig gaan met zakelijke energie vergelijken is er nog iets wat je kunt doen op het gebied van groene stroom. Je kunt namelijk je eigen verantwoorde energie opwekken met behulp van zakelijke zonnepanelen. Dat lijkt in eerste instantie misschien niet een goedkope manier van energieverbruik, maar dat is het zeker wel. Een aantal jaren nadat je de investering hebt gemaakt, heb je die investering er al uit. Dat komt omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis energie die je opwekt uit de zon, een gratis energiebron. Nadat je de investering eruit hebt, profiteer je dus van gratis energie! Dat betekent dat je zakelijke energierekening erg laag uit komt te vallen, omdat je niets meer hoeft te betalen voor je zelf opgewekte stroom. Tegelijkertijd ben je groen bezig, waardoor het de ideale combinatie is voor iedere ondernemer die groener wil ondernemen.

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven