Jezelf beschermen tegen de zon

We zitten alweer een tijdje in de lente en de afgelopen dagen voelt het zelf al als zomer aan. En dit betekent natuurlijk dat de zon ook weer volop schijnt. Voor de een is dit wat lekkerder dan voor de ander want je moet er wel goed tegen kunnen natuurlijk. En bij felle zonnestralen hoort ook goede bescherming. Als het goed is weet iedereen wel dat hij of zij zich goed moet insmeren met een zonnebrand aangepast op jouw huidtype. Verbrand je echt snel? Dan zou ik voor factor 50 gaan. Verbrand je wat minder snel en word je ook niet heel snel bruin, kies dan voor een factor 30. En als je huid al volledig gewend is aan de zon en jij zelf ook al wat bruiner bent kies dan voor een factor 20 of 15. Let altijd goed op je huid en pak ook af en toe even wat schaduw mee.

Je ogen

Maar niet alleen je huid moet goed beschermd worden tegen de zon, ook je ogen zijn erg belangrijk. Je hebt er namelijk maar 1 paar van en daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk mee doen. Hiervoor kan een zonnebril erg handig zijn. En er zit ook nog verschil tussen een zonnebril dames en een zonnebril voor heren. En vraag je je af waarmee je deze zomer de blits maakt? Lees dan snel verder! 2021 is het jaar waarin voor zonnebrillen toch echt wel het motto: ‘The bigger, the better’ geldt! Een groot voordeel: je ogen zijn veel beter beschermd als je grote zonnebrillen draagt. Zo kunnen er minder Uv-stralen je oog binnendringen en tijdens het auto rijden is zo’n grote bril ook erg handig. Dit komt vaak voor in een cat eye model of grote vierkante glazen. Een cate eye zonnebril kan erg chique ogen waarbij een vierkante zonnebril juist weer wat stoerder oogt. De volgende zonnebriltrend zal niet iedereen staan, namelijk de kleine frames. Ze zijn niet alleen maar rond, de kleine frames zien we ook bij meer langwerpige zonnebrillen terugkomen.

Hoofdhuid

Iets wat velen van ons vaak vergeten maar oh zo belangrijk is, is onze hoofdhuid. Zodra je je haar in een scheiding draagt of kort haar hebt ligt je hoofdhuid gewoon open en bloot voor de zon en smeer jij dat wel is in? Wel gaan doen dus, anders zal dit verbranden en daar word je niet vrolijk van. Een pet of hoed is hier ook een goede oplossing voor.

Berichten gemaakt 38

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven