Magazijnwagens

In de logistieke sector zijn magazijnwagens onmisbaar. Magazijnwagens maken het werk in een magazijn en voor het personeel gemakkelijker. Maar welke magazijnwagens zijn er eigenlijk en welke bieden de meeste voordelen voor jouw bedrijf? 

Steekwagens

Ten eerste zijn er steekwagens. Dit is een heel handig hulpmiddel om goederen te verplaatsen in een magazijn of om een vrachtwagen uit te laden. Met de steekwagen vervoer je heel gemakkelijk zware kisten, kratten en andere goederen door je magazijn. Onder de steekwagens bestaan er weer verschillende soorten. Zo bestaan er bijvoorbeeld opvouwbare steekwagens. Deze zijn heel handig om mee te nemen. Ook zijn er steekwagens met stervormige wielen, hiermee kun je mee de trap op en af. 

Palletwagens

De naam zegt het al, deze wagens zijn bedoeld om pallets met goederen te verplaatsen in een magazijn. Deze worden ook wel pompwagens of pallettrucks genoemd. Ook deze zijn er in diverse soorten en maten. Denk aan een handpalletwagen, deze zijn vooral handig als de transportafstanden relatief kort zijn. Een elektrische pallettruck is voornamelijk handig voor grote magazijnen waarbij de afstanden van transport langer zijn. Daarnaast zijn er nog hoogheffende pompwagens, deze zorgen voor een goede houding doordat ze op ergonomische werkhoogte geplaatst kunnen worden. Als laatste heb je ook nog handpalletwagens met een weegschaal. Hierbij kun je tijd en ruimte in je magazijn besparen doordat het niet nodig is om de pallets te verplaatsen naar een vaste weegschaal.

Plateauwagens

Een plateauwagen is een kar met wielen met een grote laadvloer. Deze kun je gebruiken om goederen te verplaatsen naar verschillende afdelingen binnen een bedrijf. Ook kun je deze karren bijvoorbeeld gebruiken wanneer je goederen gaat verzamelen voor orders. 

Heftafels en stapelaars

Als je goederen naar een ergonomische werkhoogte wil brengen is een heftafel een goede oplossing. Het is dus een platform die je omhoog of omlaag kunt bewegen om zware producten op een verantwoorde manier te verplaatsen. Stapelaars worden gebruikt om de producten eenvoudig op te stapelen. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het stapelen van pallets.

Tafelwagens

De tafelwagen is er een hulpmiddel die voor veel gelegenheden gebruikt kan worden. Deze wordt erg veel gebruikt binnen magazijnen om producten te verplaatsen. Het is erg handig voor personeel zodat zij niet veel hoeven te tillen.

Etagewagens

Etagewagens zijn voornamelijk geschikt om goederen te verzamelen om deze vervolgens te distribueren. Etagewagens worden zowel in kantoren gebruikt als in magazijnen. Bij LogistiekOnline kun je bijvoorbeeld terecht voor al deze soorten wagens, maar ook bijvoorbeeld voor rolcontainers of andere logistieke benodigdheden.

 

Berichten gemaakt 38

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven