Uitgaan hoeft niet met drank

In ons land kun je plezier uitgaan. Er zijn veel steden met leuke uitgaansgelegenheden. Daarbij kun je denken aan de plaatsen Gent, Leuven en Antwerpen. Vooral onder jongeren zijn deze plaatsen erg populair, en zelfs Nederlandse toeristen komen vaak naar ons land om een drankje te doen en te feesten. Toen de coronamaatregelen nog erg streng waren, kwamen er veel Nederlandse jongeren naar Knokke, waar zij de coronamaatregelen aan hun laars lapten. Nu de maatregelen versoepeld zijn denken veel jongeren dat ze een inhaalslag moeten maken, en teveel alcohol drinken ligt dan ook op de loer. Nu is het natuurlijk niet zo dat als je een paar drankjes drinkt met uitgaan je onmiddellijk verslaafd bent. Maar het kan er wel in sluipen. Mocht jij jezelf hierin herkennen en hierbij hulp willen zoeken kun je terecht bij verslavingszorg. Professionele hulpverleners van de verslavingszorg kunnen jou helpen met het stoppen met drinken.

Genieten zonder teveel drank

Verslavingszorg kun je buiten de deur te houden door niet teveel te drinken. Bijvoorbeeld door overdag uit te gaan (de neiging tot drinken is dan al een stuk minder) of van te voren te bedenken hoeveel drankjes je drinkt. Of om alternatieven te bedenken voor alcoholische drank. Uitgaan zonder drank is ook heel goed mogelijk. Natuurlijk geeft heerlijk genieten van een Belgisch biertje op een terrasje het ultieme zomergevoel, en Belgische bieren zijn er in vele soorten. Maar ook met een kopje cappuccino en een lekkere versnapering, na een mooie plaats bezocht te hebben, kun je een fijne dag hebben. Hierbij enkele tips: ga eens met je vrienden naar de prachtige stad Brugge en bezoek het historische centrum. Je kunt de trappen op het Belfort beklimmen en een prachtig uitzicht over de stad hebben. 

Nog meer leuke tips!

Houd je van oude gebouwen? Ga dan met vrienden of medestudenten naar Gent, en bezoek het prachtige middeleeuwse kasteel. En in de zomer kun je een groot stadsfestival bezoeken in deze plaats (volgend jaar waarschijnlijk weer mogelijk). In Antwerpen kun je uitgebreid winkelen in de winkelstraat Meir. Ook erg leuk, en er hoeft geen alcohol aan te pas komen. Daarna kun je heerlijk uitpuffen op een terrasje, met een Spa of een koffie. Je kunt ook eens een bezoek brengen aan Waterloo, waar Napoleon verslagen werd. In Ieper kun je naar een interactief oorlogsmuseum gaan, dat is voor de liefhebbers ook een optie. Zoals je merkt zijn er genoeg dingen te doen in ons land die niets te maken hebben met alcohol drinken en dronken worden. En als je dan toch een keer teveel gedronken hebt en een kater hebt: maak een prachtige wandeling in het Zwin Natuurpark in Knokke-Heist, dan is de kater zo verdwenen!

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven