Aaltjes inzetten tegen engerlingen

Engerlingen zijn behoorlijk grote larven van kevers die best wat schade kunnen aanrichten in de tuin. Ze leven voornamelijk ondergronds en knagen graag de wortels van je grasveld kapot. Zijn ze met velen dan heb je binnen afzienbare tijd geen mooi, net grasveld meer maar een half dood veldje waar hier en daar nog een plukje gras groeit. En niet alleen de engerlingen maken je gras kapot vanuit de bodem, ook vogels zoals kraaien, mezen en spreeuwen zullen komen meehelpen! Deze dieren zijn namelijk dol op engerlingen en pikken en graven er vrolijk op los tot hun buikjes vol zitten. De makkelijkste manier om jezelf dit alles te besparen is door aaltjes tegen engerlingen te kopen. Aaltjes zijn kleine parasieten die de engerling van binnenuit aanvallen. Ze kruipen in de engerling en laten daar hun dodelijke bacterie los. De engerling sterft en doet direct dienst als broed kamer voor nieuwe aaltjes. Aaltjes tegen engerlingen zijn bijzonder effectief!

Op biologische wijze ongedierte bestrijden

Heb je net je tuin prachtig aan laten leggen met een mooi gazon, een wildernis aan exotische planten en natuurlijk een vijver en wat mooie terrasjes. Dan zit je niet te wachten op een alles verwoestende engerling. Zodra je de eerste engerling opmerkt kun je ze bestrijden. Hoe eerder hoe beter natuurlijk. Want voor je het weer is er niets meer van jouw achtertuin paradijsje over. Engerlingen bestrijden met aaltjes is heel erg gemakkelijk. Aaltjes zijn verder niet schadelijk voor jezelf, je gezin of huisdieren. Ze kunnen gewoon losgelaten worden in de tuin zonder dat je ze verder ziet, hoort of ruikt. Ze richten ook geen schade aan aan de natuur want er zit geen gif in. Compleet onschadelijk dus! Zolang je geen engerling bent, natuurlijk. 

De natuur helpt jou en jij helpt de natuur

Het uitzetten van aaltjes tegen engerlingen is een gemakkelijk klusje. Het beste doe je dit tussen juni en september. Zorg er voor dat de grond waar je ze gaat uitzetten goed vochtig is en leeg het zakje met aaltjes in een gieter vol water. Sproei dit over je gazon en houd het gazon daarna nog ongeveer 2 weken vochtig. De aaltjes gaan dan zelf op zoek naar de engerlingen en zullen binnen een korte tijd de engerlingen volledig uitroeien. Zijn de engerlingen dood? Dan is het tijd om je tuin weer terug te veranderen in een paradijs. Graszaden strooien op de gele en dode plekken, nieuwe planten in de aarde en voor je het weet kun je weer heerlijk genieten van jouw engerling vrije achtertuin! Helemaal zonder gif te gebruiken!

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven