De mogelijkheden van een koeltrailer

Met enige regelmaat veel producten vervoeren? Dan bent u natuurlijk al snel geneigd om naar een vrachtwagen te kijken. Dit herbergt veel ruimte en is een efficiënte manier om iets snel van A naar B te brengen. Op het moment dat er echter ook koeling aan te pas komt, dan wordt het een iets ingewikkelder verhaal. Middelen die de gehele rit gekoeld moeten blijven dienen immers anders verpakt te worden én in een koele omgeving getransporteerd te worden.

Hierin is een koeltrailer de oplossing. Dit is speciaal gemaakt voor het vervoer van levensmiddelen en andere producten die aan koeling onderhevig zijn. Een aantal voorbeelden waarbij het gebruik van een koeltrailer nodig is:

  • Levensmiddelen
  • Bloemen
  • Farmaceutische producten
  • Verf
  • Vloeibare producten
  • Gevaarlijke stoffen

Op het moment dat u dit soort producten moet vervoeren, let dan goed op dat u de juiste trailer gebruikt. Met name als het transport een grote afstand beslaat. Tegelijkertijd bent u er met enkel een koeltrailer nog niet, want ook dient er op de capaciteit gelet te worden, de isolatie, de ruimte en meer. Allerlei factoren die een rol spelen in het bepalen van het juiste vervoer.

Waar een koeltrailer te vinden?

Er zijn diverse manieren om aan een koeltrailer te geraken. Als het om sporadisch koelvervoer gaat, dan is het handiger om gewoon een koeltrailer te huren. Gaat het om een periodieke basis, dan is het het overwegen waard om een trailer met die mogelijkheden aan te schaffen. Daarin zijn diverse keuzes, want naast een nieuwe trailer kopen is het ook mogelijk om een tweedehands trailer aan te schaffen. Dit kan flink in de kosten schelen.

Of wat te denken van een combi vrachtwagen, waarbij er geen sprake is van een losse trailer? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Kortom, er is genoeg mogelijk, maar het advies is wel om een trailer bij het product te zoeken, zodat het een juiste match is voor een optimaal rendement.

Laat u informeren

Bij het gebruik of de aanschaf van een koeltrailer is het verstandig om een specialist om advies te vragen. Die kan u in de juiste richting sturen, zodat u niet achteraf met verkeerd materiaal zit. Of dat nu om nieuwe trailers of tweedehands trailers gaat, lees uzelf goed in vooraleer u een beslissing neemt. Alleen dan weet u zeker dat u de juiste koeltrailer aanschaft en gaat gebruiken.

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven