Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van schutting?

Een schutting is een van de opties waarvoor je kunt kiezen als je meer privacy in je tuin wilt. Qua schuttingen zijn er diverse modellen waar je uit kunt kiezen. Dit kan het zowel lastig als eenvoudig maken om een keuze te maken. Als je een nieuwe schutting wilt kopen, dan is het verstandig om vooraf goed te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. 

 

Maak het eerst bespreekbaar met de buren

Als je een schutting wilt aanbrengen in je tuin is het allereerst belangrijk dat je dit bespreekt met je buren. Wellicht vinden zijn dit helemaal niet prettig en hebben ze liever een beukenhaag. Mochten ze het zelf ook een goed idee vinden, dan is het eerlijk om de rekening door twee te delen. Dat geeft je overigens ook de mogelijkheid om een schutting te kopen van een wat betere kwaliteit. 

 

Wat van soorten schuttingen heb je?

Bij het kopen van een schutting kun je kiezen uit verschillende materialen. Hout is hierbij de meest populaire variant. Een erg populaire houtsoort is vurenhout. Vurenhout is erg goed betaalbaar, maar is helaas niet zo milieuvriendelijk. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een vurenhout schutting maar zo’n 10 jaar mee gaat.

Naast een schutting van vurenhout kan je ook kiezen voor tropisch hardhout. Het voordeel van tropisch hardhout is dat minimaal 25 jaar mee gaat. Daarnaast is de verkleuring stukken minder storend dan bij bijvoorbeeld vurenhout. Het nadeel van tropisch hardhout is dat je hier relatief veel geld voor dient te betalen. 

Als je liever geen schutting van hout koopt, dan kun je ook kiezen voor een schutting van kunststof. Het voordeel daarvan is dat je zo goed als geen onderhoud hebt en de schutting erg lang mee gaat. Het nadeel van een kunststof schutting is dat het vrij prijzig is. 

 

Een schutting bestellen of kopen in een winkel?

Een schutting kan je tegenwoordig krijgen in een fysieke winkel, maar ook via een webshop. Beide opties leveren andere voordelen op. Zo is het voordeel van een schutting kopen in een winkel dat je het product daadwerkelijk kunt zien. Het nadeel ervan is dat je bij een fysieke winkel vaak meer moet betalen. Een voordeel van schutting kopen via het internet is dus dat je minder geld kwijt bent. Een ander voordeel is dat je niet zelf op en neer hoeft te rijden om het materiaal op te halen. Een nadeel van een schutting bestellen is dat je het product niet eerst kan zien. 

 

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven