Een dagje in Nijmegen

Nijmegen, de stad van Wonderen. In deze blog wil ik je kennis laten maken met verschillende vakantie bestemmingen in Nederland. Want een stedentrip in Nederland hoeft niet per se naar het door en door toeristische Amsterdam.

Daarom zou ik je willen aanbevelen eens naar Nijmegen te gaan. Nijmegen is de oudste stad in Nederland. De beginselen van de stad zijn gesticht door de Romeinen. Tegenwoordig is Nijmegen in Nederland vooral bekend dankzij de jaarlijkse Vierdaagse van Nijmegen, waarin Nederlanders massaal aan de wandel gaan.

Afgezien van deze vier dagen in het jaar, is Nijmegen een rustige stad bomvol prachtige architectuur, trendy winkels en een divers cultureel aanbod. In deze blog zal ik je vertellen waarom ik mijn tripje naar Nijmegen zeker de moeite waard vond.

De dag begint met koffie

De wandeling van het station naar het centrum van Nijmegen is misschien niet heel inspirerend. Maar zodra je de lelijke snelweg bent gepasseerd, ben je al gauw op het juiste adres! Om de dag goed in te plannen, is koffie natuurlijk een vereiste. Zelf kwam ik terecht bij café Bhalu. Een hip koffiezaakje met een opvallende muurschildering. Het leek een beetje hippie, maar gelukkig besloten we toch naar binnen te gaan. Het interieur is verassend mooi, en het personeel vriendelijk. En de koffie smaakte fantastisch.

Shoppen

We dwalen af ​​naar de omliggende straten van het historische centrum van Nijmegen en vinden daar nog veel meer winkels. Naast unieke en onafhankelijke winkels vind je hier ook alle bekende high street merken. Deze combinatie maakt Nijmegen de perfecte stedentripbestemming voor zowel shopaholics als fashionista's.

Cultuur snuiven

Door de Romeinse oorsprong heeft Nijmegen een interessante geschiedenis die wordt verrteld in het museum van Valkhof. Gezien de lange geschiedenis van de stad herbergt het museum indrukwekkende collecties over archeologie en oude kunst, maar ook over moderne kunst. Voor wie van oude culturen houdt kan hier zijn pret niet op.

Maar ook een wandeling door de binnenstad is een feestje voor de geschiedenis liefhebber. De stad barst immers van de historische panden. Lekker naar boven kijken dus!

Kroegentocht

Liefhebber van een biertje? Dan zit je in Nijmegen goed op je plaats. Er zijn talloze leuke kroegjes.
Zelf belandde ik bij Bistrobar Berlin, een bar met een hip industrieel interieur vol hippe mensen. Genoeg barretjes met lekkere snacks om een kroegentochtje met vrienden te organiseren!

Eigenlijk is een dagje in nijmegen dus te kort. Er is namelijk zo veel te zien! Blijf daarom lekker slapen in een nijmegen hotel of b&btje.

Berichten gemaakt 38

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven