Dit moet je weten over groene zakelijke energie voor zzp’ers

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er meer zelfstandige ondernemers in Nederland bijgekomen. Een deel van die zzp’ers beschikt over een eigen zakelijke ruimte om te kunnen werken. Wat veel mensen niet weten, is dat ze daarvoor groene zakelijke energie zzp af kunnen sluiten. Vaak weten ze nog niet genoeg van groene stroom of houden ze toch liever hun particuliere energiecontract. Ben jij zzp’er en twijfel je over je energiecontract? In dit artikel lees je meer over groene zakelijke energie voor zelfstandige ondernemers.

Wanneer mag je zakelijke energie als zzp’er?

Voordat je überhaupt een keuze maakt tussen grijze en groene stroom is het goed om te weten onder welke voorwaarden je een zakelijk energiecontract af mag sluiten. Er zijn namelijk een aantal regels waar je aan moet voldoen om zakelijke energie af te nemen. Werk je bijvoorbeeld vanuit huis dan heb je sowieso al een particulier energiecontract. Met een bureau in de woonkamer of een apart thuiskantoor kun je gewoon gebruik blijven maken van dat energiecontract. Heb je echter een aparte ruimte zoals een kantoor of een werkruimte met eigen voordeur? In dat geval kan een zakelijk energiecontract voor zzp’ers net wat voordeliger zijn. Kort samengevat: bij een salon of kantoor direct aan huis maak je deels privé gebruik van je energie dus kies je voor particuliere energie. Met een apart kantoor of gebouw kies je voor zakelijke energie voor zzp’ers. In beide gevallen kun je beginnen met zakelijk energie vergelijken voor de beste deal van dat moment.

Grootste voordeel van groene energie: goed voor de wereld

Het maakt niet uit of je vanuit huis werkt of wanneer je in een kantoor aan de slag gaat; in beide gevallen kun je kiezen tussen groene en grijze stroom. Het grote voordeel van groene energie is dat deze vorm van stroom schoner is en veel beter is voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten energie worden geproduceerd. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij; een schadelijk uitlaatgas dat de aarde en het klimaat aantast. De productie van groene stroom verloopt veel schoner; hierbij wordt er veel minder CO2 uitgestoten. Ook moet er gekeken worden naar de energiebronnen van beide soorten energie. Groene stroom wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan de zon, maar ook aan de wind en de zee. Deze bronnen zullen altijd blijven bestaan. Dat in tegenstelling tot grijze stroom waarvan de energiebronnen fossiele bronnen zijn die niet onuitputtelijk zijn. Deze bronnen, grondstoffen zoals aardolie en steenkool, zullen op een dag op zijn als we eruit blijven putten.

Je kunt je eigen groene zakelijke energie opwekken

Kies je voor groene energie voor je onderneming dan kun je gaan voor een groen energiecontract of voor het zelf opwekken van groene stroom. Dat doe je met behulp van zonnepanelen die je op het dak van je kantoor of woning plaatst. Leuk weetje: grijze energie kun je absoluut niet zelf opwekken. Door je eigen groene stroom te produceren zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energietarieven plotseling omhoog dan merk je daar niet zoveel van. Daarbij ben je uiteindelijk veel voordeliger uit met eigen opgewekte energie. Wanneer je de investering in zonnepanelen er binnen acht tot tien jaar uit hebt, maak je daarna nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis zonne-energie. Wat een ideale combinatie! Zo zijn zonnepanelen niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor je portemonnee. Op energie-zakelijk.nl lees je meer over investeren in zonnepanelen of het leasen van dergelijke panelen om groene energie mee op te wekken.

Berichten gemaakt 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven